COMMUNITY

VETERANS MEMORIAL STADIUM

Wilton, CT

This visionary project creates ‘a sense-of-place’ on what was just a barren hillside. The project entailed creating a ceremonial entry to the high school sports complex, providing a food service and restrooms facility that is the hub of activity for the Wilton High School Warriors.

Team rooms were designed underneath the bleachers. 

A memorial garden with monuments created a solemn tribute commemorating former Wilton High School athletes who gave their lives in battle.

(Landscape design by Lee Horticultural)

EXTERIORS

DETAILS

THE

GATEWAY

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

VETERANS MEMORIAL GREEN

Town Center ~ Wilton, CT

Since the French and Indian War in the mid 1700s, Wilton men & women have fought in our country's wars, bringing honor to the Town of Wilton as they did.

Kevin Quinlan Architecture designed the Master Plan for the memorial site.  Though the location in the vibrant heart of the town, it is a restful plaza, with benches, flagpole and tasteful landscaping - ideal for quiet reflection or as a meeting point.  The focal points are the six granite monuments inscribed with the names of Wilton's fallen soldiers. 

READ MORE

Screen Shot 2018-08-05 at 10.25.53 PM.pn

To read more on this project, click on the cover to the left and see it featured in Wilton Magazine. 

 

The cover will also lead you to our "Media" page where you can access the rest of our projects featured in architectural magazines. 

MARVIN TAVERN

Wilton, CT

The dwelling was built in 1760 by Matthew Marvin, received a tavern license in 1762 and was a favored stopping-place of the generals of George Washington’s Continental Army. The building is on the National Register of Historic Places.

In the ensuing centuries the building changed ownership several times while functioning as a residence. The aging timber structure was stabilized and reinforced, the porch was replicated and replaced and the interiors renovated…good for another 250 years. 

READ MORE

Screen Shot 2018-08-05 at 10.25.22 PM.pn

To read more on this project,

click on the cover to the left and 

see it featured in Wilton 

Magazine.

The cover will also lead you to

our "Media" page where you

can access the rest of our 

projects featured in 

architectural magazines.

MEDIA PAGE

CANNONDALE DEPOT

Cannondale, CT

This historic railroad depot serving New York City-bound commuters on the Branchville spur of the New Haven Line was renovated to create a coffee shop and a new comfort station. Coordination with State Senator Toni Boucher and the Department of Transportation was adeptly managed by Kevin Quinlan Architecture.